L'article publicat al diari ARA (12/3/11) confronta les opinions de mares i experts en educació sobre dos models educatius molt diferenciats: l'oriental i l'occidental.
Aquestes són algunes opinions que ens poden fer pensar i replantejar el nostre model educatiu:
- "Les mares xineses exigim més als nostres fills... s'ha de ser rígid en els estudis des de petits"
- "A la Xina pensem que primer és la família qui educa i després l'escola i la societat... si un nen és al carrer muntant un número pel motiu que sigui està ben vist que les persones que passin hi intervinguin i que donin consells."
- "És més important la qualitat que la quantitat... l'ideal seria exigir a cadascú el que pugui assumir dintre de les seves possibilitats. Sempre s'hauria de respectar el ritme de cadascú"
- "A Occident hi ha molta cultura de l'oci i del lleure, mentre que a Orient hi ha molta cultura del treball"
- "Més que normes estrictes i càstigs alliçonadors es tracta de posar límits als fills"
- "Si a Catalunya els pares s'hipotequen per comprar un pis o un cotxe, a l'Índia ho fan per pagar els estudis universitaris dels fills"
- "A l'Índia les famílies de classe mitjana contracten un servei domèstic diari,... quan arriben a casa ho tenen tot fet i tan sols s'han de preocupar dels fills. Si hi ha cap matèria que no dominen prou per explicar-la elles, contracten professors particulars."
- "A Catalunya no es té respecte pels mestres... també falta més respecte pels propis pares i pels companys de classe."
- "En l'últim informe PISA (examen de lectura, matemàtiquees i ciències a alumnes de 15 anys) destacava els alumnes de Xangai i Corea del Sud com els millors.
- "Els nens estudien més però no són feliços. A Catalunya els nens fan de nens, és la màxima preocupació que tenen"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada